fredag 14. desember 2012

lopi #6


Den tredje Öld-jakken jeg har strikket,
i koksgrå lett-lopi med offwhite, brunt og beige mønster.
Min favoritt!4 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ann Jorun sa...

Hei!
Jeg holder på å strikke denne jakken. Hvordan har du gjort det på knappestolpen? Ser i oppskrifta at den skal hekles, men synes din ser finere ut enn i oppskriften. Har du strikket knappestolpen? Takknemlig for svar:-)

fru-jansen sa...

Hei Ann Jorun! Håper du ser svaret mitt?
Knappestolpen er heklet med fastmasker.
Husker ikke hva som står i oppskriften, men jeg har funnet en fremgangsmåte som jeg synes funker bra med lopi-garnet.
Jeg syr ettpar ganger med symaskin før jeg klipper opp, og hekler en rad med fastmasker hvor jeg hopper over ca hver 3de omgang. Jeg legger samtidig en tråd i samme farge langs kanten som jeg hekler over, for å dekke til symaskinsømmen. Garnet binder/tover seg lett sammen, så klippekanten blir mer eller mindre borte.
Det kan fort bli litt klumpete hvis man skal hekle belegg på baksiden synes jeg.
Du kan selvfølgelig strikke en knappestolpe også, det har jeg gjort nå på den siste jakken jeg har strikket. Men det er jo myyyyye raskere å hekle da ;o)

Ann Jorun sa...

Tusen takk for svar:-) Ser og at du har gjort om ermene, og kuttet ut den hvite kanten, noe jeg og tenker å gjøre. Strikker du riller i stedet? Jeg tenker å legge opp 36 m og gå for riller. Er spent på om garnet endrer seg noe i bruk, kjenner det stikker, men synes og det er god hold i det, slik at jakken sikkert holder fasongen godt. Blir jakken mykere etter litt bruk?